Pączkarnia – czy warto zainwestować w dzielarko-zaokrąglarkę?

0
Pączkarnia – czy warto zainwestować w dzielarko-zaokrąglarkę?

Każda inwestycja w zmechanizowane urządzenia ułatwiające pracę ma swoje wymierne korzyści. W prywatnym gospodarstwie domowym, kuchenny  sprzęt AGD pozwala zaoszczędzić sporo czasu, który można wykorzystać na ważniejsze zajęcia. W zakładach produkujących wyroby spożywcze, takie urządzenia zwiększają wydajność, a tym samym sprzedaż. Generuje to większe zyski. Wyposażenie prywatnej ciastkarni w maszyny dozujące i formujące produkty ułatwia zachowanie odpowiednich proporcji; wszystkie ciastka w każdej partii będą miały jednakowy kształt i wielkość.

Jaki sprzęt dla pączkarni?

Warto zainwestować w dzielarko-zaokrąglarkę, produkowaną przez https://ibis.net.pl/oferta/dzielarko-zaokraglarki/. Jest to sprzęt mobilny, który można w zależności od aktualnego wytwarzania różnych rodzajów asortymentu, umieszczać w dowolnych częściach pracowni. W pączkarni specjalizującej się w wyrobie tego typu pieczywa cukierniczego, zawsze będzie ona na honorowym miejscu. Maszyna ta podzieli ciasto na równe porcje i uformuje je w jednakowe kulki. W innych ciastkarniach przyda się w ostatnim okresie karnawału, kiedy przed „tłustym czwartkiem” jest szczególne zapotrzebowanie na tradycyjne pączki. Ale nie tylko wtedy – jedna z jej funkcji to możliwość dzielenia bez zaokrąglania. Posłuży do porcjowania ciasta na inne wypieki.

Wygoda użytkowania

Dzielarko-zaokrąglarka  jest całkowicie bezpieczna podczas obsługi, bo zapewnia całkowitą ochronę przed porażeniem prądem. Całość jest zaprojektowana ergonomicznie, z czytelnymi wskaźnikami mechanizmów sterujących. Obsługa jest bardzo prosta i nie wymaga wysiłku fizycznego, takiego jak przy ręcznej obróbce ciasta. Pączki przygotowane do pieczenia mają jednakową gramaturę i taki sam kształt. Po włożeniu do pieca będą gotowe w jednakowym czasie.

Zostaw komentarz

4 + dwadzieścia =